Tuesday, August 9, 2011

EMPAT YANG TERAKHIR

12 Aougos 33 A.Z


Misi dihutan


    Suasana sunyi menyelubungi kawasan hutan sektor H-4. Kesunyian itu dipecahkan dengan nyanyian unggas malam mencipta rentak mereka yang tersendiri.

  Skuad 7 dari regimen risik Askar Islam Sedunia(A.I.S) ditugaskan untuk merisik kawasan musuh yang terletak hampir 1000 meter dari kawasan yang sedang mereka duduki.

   Malam yang sejuk dihangatkan dengan unggun api yang dikelilingi kelibat manusia memegang senjata. Masing-masing duduk bertinggung menghadap punca pemati kepada kesejukan di malam hari.

   Kapten Anis Al-Jundi yang mengetuai kumpulan tersebut berdiri menghadap kearah barat laut, bersedia untuk menunaikan solat malam dan meminta petunjuk dari tuhan. Allah Yang Maha Esa.

"Senjata bagi seorang mu'min adalah doa" usai menunaikan solat dia terus berkata.

"Sehebat manapun alatan kamu, senapang kamu, pistol kamu. Tanpa bantuan dari Allah semua adalah sia-sia"katanya lagi.

"Berdoalah kita kepada Allah agar perjalanan misi ini dijalankan dengan baik. Ikhlaskan niat kerana Allah, untuk membantu bangsa dan agama. Untuk melenyapkan taghut yang ada di dunia," Sarjan Hassan Ali bersuara.

   Koperal Qassam Al-Jihadi dan Koperal Hisyam Al-Maududi setuju dengan kata-kata mereka berdua lantas menaggukkan kepala.

   Terlintas dikepala Koperal Hisyam Al-Maududi apabila dia mendapat berita serangan tentera zionis keatas kampungnya. Dia mengepal penumuk dan mengetap gigi tanda geram kepada mereka.

   Peperangan antara Askar Islam Sedunia(A.I.S) dan Zionis Alliance(Z.A) telah berlanjutan selama 2 bulan dan 13 hari.

   Tentera ZA yang menyerang Barkan sebagai sebuah kawasan umat Islam telah menaikkan kemarahan pemimpin-pemimpin negara Islam lalu ditubuhkan pakatan AIS ini.

   Sikap mereka tidak boleh diterima lagi. Mereka menganggap bangsa selain dari mereka adalah binatang, yang boleh dibunuh sesuka hati. Malah wanita dan kanak-kanak perempuan dirogol dan dibunuh dengan kejam sekali.

   Tiada toleransi yang dapat diberikan lagi. Sikapnya yang melampau telah mencetuskan perang dunia ke-4 ini. 11 Mayu 33 A.W adalah tarikh yang patut diingati.

.....

   Operasi pada malam itu bermula. Tugas mereka berempat adalah untuk menyelinap ke sektor H-3b yang menempatkan alatan persenjataan bagi ZA.

   Tugas mereka adalah mengambil 'blue print' Anti Islamist Super Weapon Retrogade Direction-AISWaRD. Kemudian mereka perlu meletupkan pusat simpanan tersebut dan kembalikan 'blue print' tersebut  ke pejabat pusat.

"Ya Allah tiada kemudahan melainkan apa yang Engkau jadikan mudah; dan engkaulah yang menjadikan dukacita itu
menjadi mudah jika Engkau mengkehendakinya"
 
   Doa dibaca sebelum memulakan operasi, penerangan secara jelas dilakukan oleh Kapten Anis Al-Jundi. Tepat jam 0200 mereka akan bergerak ke sana. Senjata dibawa dipegang kemas. Lalu bergeraklah mereka ke tampat dituju.

"Tuan ada 3 orang pengawal dihadapan, masing-masing siap dengan Steyr mereka." bisik salah seorang dari mereka.

   Kapten Anis Al-Jundi memerhati disebalik semak samun tebal yang membantu mereka menyembunyikan diri.Matanya meliar kekiri dan kekanan sambil memerhati keadaan sekeliling.

"Nampaknya memang hanya 3 orang sahaja yang berkawal pada malam ini. Kamu semua berhati-hati." pesan Sarjan Hassan Ali.

"Baiklah, Hassan, Qassam dan Hisyam pergi dan tawan mereka bertiga. Bawa mereka kesini. Saya akan 'cover' kamu bertiga. Bergerak sekarang!!" Kapten Anis Al-Jundi memberi arahan sambil memperkemas pegangan senjatanya.

   Mereka bertiga bergerak perlahan melintasi celah-celah semak, bergerak kehadapan sedikit demi sedikit. Terdengar bisikan di mulut Koperal Hisyam Al-Maududi "Tawakkaltu a'lallah" kata-kata penguat semangat baginya.

   Pokok-pokok bidang dijadikan tempat berselindung, mengambil masa sambil memerhati masa yang sesuai untuk 'menyergah' 3 pengawal yang berada dihadapan.
 
   Isyarat tangan diberikan Sarjan Hassan Ali. Mereka menyusup laju kebelakang pengawal tersebut dan masing-masing menggunaan kain chloroform  untuk memengsankan pengawal tersebut.

   Lantas mereka menarik pengawal bertiga kedalam semak sebelum kehadiran mereka disedari.

"Cis, rupa-rupanya ramai lagi mereka ni, sudah tinggalkan mereka ini." Koperal Qassam Al-Jundi berkata sambil meninggalkan pengawal yang ditangkap mereka.

   Adegan tembak-menembak bermula. Tentera AZ yang memakai baju biru muda memulakan tembakan. Sarjan Hassan Ali dan lainnya lari mencari perlindungan sebelum membalas tembakan.

   Kapten Anis Al-Jundi yang memerhati sejak tadi membalas tembakan bagi melindungi anak buahnya.

"Hassan tembak mereka yang di sebelah pintu besar itu."Teriak Kapten Anis.

   Muncung senapangnya dihalakan tepat kearah pintu besar, kelihatan 2 orang tentera ZA berselindung disebalik tong minyak kosong yang berada disitu.

"Pang!!Pang!!" bunyi senapang bersimpang siur pada malam itu.

   Satu tembakan mengenai tepat dikepala musuh lalu bertaburan isinya ditanah. Sub-machinegun yang dipegang dihalakan lagi kearah musuh yang lagi satu lalu ditembaknya.

   Dihadapan mereka masih ada beberapa lagi musuh yang perlu ditewaskan. Misi mereka juga terpaksa ditangguh seketika untuk melawan mereka.

"Hassan!! Hisyam!!, kamu berdua masuk kedalam, cari 'blue print' tersebut. Kami akan 'handle' disini" teriak Kapten Anis.

   Mereka mengangguk tanda faham.

"Hisyam mari!!" Sarjan Hassan Ali memberi  arahan.

   Mereka bergerak dengan pantas menyusup kedalam bangunan tersebut sambil membalas tembakan. Kapten Anis dan Koperal Qassam ditinggalkan dibelakang bagi mengawal pergerakan musuh dari luar.


..........   Sarjan Hassan Ali dan Koperal Hisyam Al-Maududi menyusup laju bagaikan ninja. Mereka jalan beriringan antara satu sama lain sambil berselindung disebalik tong minyak dan dinding yang ada.

   Mereka bergerak melintasi kawasan lapang menuju ke arah belakang bangunan itu. Pimtu belakang dikuak. Tedengar bunyi pergeseran yang dihasilkan engsel pada pintu tersebut.

   Sarjan Hassan Ali melunjurkan kepalanya kedalam untuk melihat jika ada keliat musuh dikawasan sekitar. Beberapa saat kemudian dia mengarahkan Koperal Hisyam Al-Maududi untuk masuk.

   Bangunan itu sederhana besar dan mempunyai beberapa buah stor simpanan senjata. Tetapi bukan itu yang dicarinya. Apa yang dicari adalah 'blue print' untuk AISWaRD.

   AISWaRd merupakan senjata nuklear laser yang pertama dihasilkan dalam dunia. Tujuannya tidak lain dan tidak bukan, sinonim dengan namanya yang ingin menghapuskan agama Islam dari dunia.

"Sarjan, saya rasa pelik. Kenapa keadaan didalam bangunan ini senyap sunyi?" "Bagaikan ada perangkap didalamnya" Koperal Hisyam bersuara perlahan.

"Saya tidak tahu, tetapi hati-hati. Mungkin ada betulnya kata-kata awak. Mungkin ada perangkap didalam ini"balasnya.

   Sehelai kertas sebesar A3 dikeluarkan Sarjan Hassan Ali lalu diletakkan diatas lantai. Terlukis di atas kertas tersebut pelan bangunan sederhana besar 2 tingkat ini.

   Dia memerhatikan dan melihat semula beberapa tempat yang dijangka menjadi tempat simpanan 'blue print' tersebut. Hanya dua tempat sahaja dan lainnya adalah stor simpanan. Hal ini bakal memudahkan kerja mereka.

"Hisyam awak cuba cari dikawasan ini disebelah barat bangunan manakala saya akan bergerak kearah timur"Sarjan Hassan Ali mengangkat jari telunjuknya kearah barat.

   Koperal Hisyam Al-Maududi mengangguk. Lalu mereka bergerak meninggalkan satu sama lain.

   Koperl Hisyam menuju kearah sebuah bilik. Dilengkapi dengan alatan komputer  yang canggih. "Memang padan dengan teknologi mereka"monolognya dalam hati.

   Di sekitar bilik tersebut terdapat beberapa buah almari. Lantas dia menggeledah isinya lalu dia terjumpa sebuah kertas. Tertulis dihadapannya 'blue print for AISWaRD'. "Begitu mudah" fikirnya.

   Setelah mendapatkannya dia memasang bom jangka C4 dalam bilik tersebut. Dia bergerak laju kearah timur untuk bertemu semula dengan Sarjan Hassan Ali.

   Perkara tidak diduga berlaku, didepan matany sekarang ini. Sekujur badan terlentang diatas lantai. Kelihatan darah mengalir dari kepalanya dan terdapat kesan libasan pada badannya.

"Sarjan!! apa sudah terjadi? " Koperal Hisyam Al-Maududi memangku Sarjan Hassan Ali.

"Koperal, lari"katanya perlahan.

   Koperal Hisyam mengendahkan kata-katanya dan mengangkat Sarjan Hassan Ali keatas badannya lalu bergerak laju mencari jalan keluar.

"You think you can get awat so easily yaw" satu suara berbahasa Ingguris kedengaran.

   Koperal Hisyam Al-Maududi memerhati keadaan sekeliling. Tidak ada sesiapa yang kelihatan. Dia yakin dan percaya ada suara yang berkata-kata kepadanya sebentar tadi.

   Tiba-tiba bagaikan ada satu tumbukan padu hinggap pada perutnya. Dia jatuh terlentang dan Sarjan Hassan Ali tercampak tidak jauh darinya. Dia mengerang kesakitan. Matanya  meliar mencari punca tumbukan itu. Tetapi apa yang ada dihadapannya cuma dinding kosong dan beberapa buah kotak yang tersusun disitu.


..........


   Koperal Hisyam Al-Maududi beristighfar beberapa kali sambil memegang perutnya yang kesakitan akibat ditumbuk oleh 'sesuatu' yang tidak dapat dilihatnya.

   Keadaan seakan terdiam seketika. Koperal Hisyam Al -Maududi mengambil nafas panjang dan cuba menenangkan fikirannya. Denyutan jantungnya yang tadi bergerak pantas kini menjadi perlahan.

   Nafas dihembuskan dan tangan kanannya dinaikkan untuk melindungi kepalanya apabila dia terdengar satu bunyi 'tendangan' dilepaskan.

   Nasibnya baik apabila dia sempat mengangkat tangannya pada masanya. Jika tidak pasti berdarah kepalanya terkena 'tendangan' tadi.

"Hahahahaha, you're good, really good" terdengar seseorang sedang tergelak.

"Hey!! who are you" teriak Koperal Hisyam Al-Maududi.

  Tetapi yang kedengaran hanyalah suara orang tergelak dengan penuh bongkak, riak takabbur, ujub dan sebagainya.

  "Nampaknya teknologi mereka sudah sampai ketahap ini, mereka mampu menjadi halimunan"monolognya bersendirian.

   Satu keadaan yang tidak memihak kepada Koperal Hisyam Al-Maududi apabila dia terpaksa melawan musuh tanpa dapat menggunakan deria penglihatannya.

   Dia memejamkan mata, membuka langkah pemula sambil membaca sesuatu dibibirnya. Kelihatannya dia bersedia untuk melawan musuh ghaibnya dengan hanya menggunakan deria pendengaran yang ada.

 
   Sekali lagi ayat ini dibaca. Pendengarannya ditajamkan. Segalanya diserahkan kepada tuhan. Allah SWT yang Maha Esa. Dialah pembuka kepada jalan-jalan yang susah. Memberi petunjuk kepada hamba yang yakin kepadaNya.

   "Kanan" bisiknya. Dia merasakan dia berupaya menahan sebuah tendangan yang dilepaskan dari sebelah kanan. Perlawanan dimulakan.

   Koperal Hisyam Al-Maududi menahan serangan demi serangan dengan mata tertutup. Dia mengelak kekiri dan kekanan dan jika ada peluang dia cuna membalasnya dengan tumbukan.

   Kebanyakan serang balas yang dilakukan tidak mengena pada sasarannya. Apakan daya, dia ibarat melawan musuh yang tiada dihadapannya.

   Sambil mengelak satu jurus tumbukan padu dilepaskan, urat tangannya menegang. Salur darahnya mengecut lalu menghasilkan satu kuasa tumbukan yang mengenai tepat pada musuh ghaibnya.

   Dengan izin Allah, akhirnya terurailah persoalan difikirannya. Musuhnya tidak lain tidak bukan merupakan salah seorang tentera AZ sendiri.

   Hijab didepan mata terbuka. Musuhnya hilang kemampuan untuk menghilankan dirinya. Koperal Hisyam Al-Maududi tidak melepaskan peluang.

   Dengan ungkapan basmalah dia melepaskan tumbukan demi tumbukan tepat di muka musuhnya. Kelihatan dia tidak mampu lagi untuk  bergerak lantas Koperal Hisyam Al-Maududi  meninggalkannya.

   Sarjan Hassan Ali didukungnya dan berkejaran ke pintu keluar. Dia bergegas keluar dari bangunan tersebut dan apabila telah dia mencapai jarak 100 meter dari situ lalu dia memicit butang peledak C4.

   Bangunan itu meletup, api kemerahan menjulang tinggi kelangit. Asap hitam berterbangan menghiasi ruang udara disekitar bangunan itu.

   Koperal Hisyam Al-Maududi berjaya menyelesaikan misinya. Mereka bertemu semula dengan Kapten Anis Al-Jundi dan Koeral Qassam Al-Jihadi.

   Setelah mendapat arahan mereka berundur semula dan kembali ke pangkalan setelah 1 hari melalui perjalanan dalam hutan. Sarjan Hassan Ali berjaya diselamatkan. Misi berjaya.

   Tetapi jalan masih panjang. Perang ini belum berakhir. Musuh utama masih tidak dapat dikalahkan. Selagi wujud taghut didunia ini AIS tidak akan berhenti berperang.

   Nantikan sambungannya akan datang.


*Perbendaharaan kata
   AIS-Askar Islam Sedunia/World Islamic Army
  ZA-Zionis Alliance
  AZ  -After Zenith/Selepas Kemuncaknya
  AISWaRD-Anti-Islam Super Weapon Retrogade Direction

No comments: